12 lis 2024

Dobre vijesti za sve koji otplaćuju kredite s promjenjivom kamatnom stopom! Nakon dugotrajnog razdoblja rasta kamatnih stopa, situacija se konačno počinje mijenjati. Na temelju izračuna koje smo dali za portal Net.hr, smanjenje kamatnih stopa moglo bi donijeti značajno olakšanje u mjesečnim ratama kredita, što bi mnogim građanima Hrvatske olakšalo upravljanje financijama.

Zašto su kamatne stope rasle?

U proteklom razdoblju, rast inflacije i reakcije središnjih banaka rezultirale su povećanjem referentnih kamatnih stopa. Europska središnja banka povećavala je kamatne stope kako bi obuzdala inflaciju, a to je dovelo do rasta kamata na stambene i druge kredite s promjenjivom kamatnom stopom. Građani koji su nedavno podigli kredite osjetili su teret povećanih mjesečnih obveza.

Pad kamatnih stopa: Koliko će vam pasti rate?

Prema članku portala Net.hr, smanjenje kamatnih stopa moglo bi donijeti značajne uštede. Na primjer, za stambeni kredit od 100.000 eura, smanjenje kamate od 0,5 postotnih bodova može smanjiti mjesečnu ratu između 30 i 50 eura, ovisno o uvjetima kredita. Ove promjene mogu donijeti olakšanje u kućnim budžetima.

Usluga kreditnog posredovanja

Ako niste sigurni kako se najbolje prilagoditi ovim promjenama, ili želite refinancirati kredit kako biste iskoristili pad kamatnih stopa, usluge kreditnih posrednika mogu vam biti od velike pomoći. Kreditni posrednici su stručnjaci koji vam mogu pomoći u usporedbi različitih kreditnih ponuda na tržištu, te vas voditi kroz proces dobivanja najpovoljnijeg kredita. Umjesto da sami istražujete, posrednik može pojednostaviti cijeli proces i ponuditi najbolje rješenje prema vašim potrebama.

Na portalu Moj-bankar.hr, ne samo da možete usporediti kreditne opcije različitih banaka, već se i prijaviti za kredit putem brze prijave. Ova usluga kreditnog posredovanja omogućuje vam jednostavan put do povoljnijih uvjeta za kredit. Za brzu prijavu, posjetite ovaj link i iskoristite pad kamatnih stopa na najbolji mogući način.

Zanima vas izračun? Pitajte nas!

S obzirom na promjene u kamatnim stopama, sada je pravo vrijeme za analizu vaših financijskih obveza. Bilo da već imate kredit s promjenjivom kamatom ili razmišljate o novom kreditu, usluge kreditnih posrednika mogu vam pomoći da postignete najpovoljnije uvjete. Posjetite Moj-bankar.hr kako biste usporedili ponude, a za brzu prijavu iskoristite ovu poveznicu.

Izvor: Net.hr

Izvor: net.hr, moj-bankar