addiko_bank
Adresa
Slavonska avenija 6
Fax
01 603 7000
OIB
14036333877
OIB
1198947
SWIFT
HAABHR22
Internet bankarstvo
Addiko EBank
Mobilno bankarstvo
Addiko Mobile

Općenito o Addiko banci

Addiko Bank d.d. nudi financijske proizvode i usluge građanima, pravnim licima te javnim institucijama Hrvatske od 1996. godine. Članica je Addiko Grupe koja se sastoji od Addiko Banke AG, licencirane matične banke registrirane u Beču u Austriji.

Banka je prethodno poslovala pod imenom Hypo Alpe-Adria Bank. 2016. godine Hypo grupa je privatizirana od strane private equity fonda Advent International i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) te počinje poslovati pod imenom Addiko Bank d.d. Hrvatska.

Banka je pokretač projekta cjeloživotne financijske pismenosti pod nazivom “Zašto ovo nismo učili u školi?”, koji za cilj ima promociju financijske pismenosti građana Hrvatske. Banka je i dobitnik međunarodnog certifikata “prijatelj klijenata”, te nagrade za najbolju banku u Hrvatskoj 2018. kao i nagradu za najbolju banku za poslovanje s građanima u Hrvatskoj 2017. godine. Banka posluje po modernim principima sa snažnim fokusom na jednostavne bankarske proizvode koji su razumljivi stanovništvu i malim poduzetnicima.

Istaknuti proizvodi

Banka se repozicionirala se kao specijalist za potrošačko kreditiranje i male i srednje poduzetnike sa širokom paletom digitalnih usluga kao što su express poslovnica, Addiko chat banking na Viberu, aplikacija Q line, e štedna knjižica i virtualna poslovnica koja je 2019. godine proglašena najboljom bankarskom inovacijom u Europi. Od ostalih proizvoda izdvajamo tekuće i žiro račune, gotovinske kredite, oročenu ili štednju sa premijom, debitne i kreditne kartice, prepaid kartice, mobilno te Internet bankarstvo, kredite za obrtna sredstva, depozite, te brojne druge.

Blic gotovinski krediti

su jedan od vodećih proizvoda koje banka nudi svojim klijentima. Nenamjenski gotovinski krediti dostupni su kao Addiko Blic Plus kredit te Addiko Blic kredit. Blic Plus kredit dostupan je za klijente koji primanja prebace u Addiko banku čime se ostvaruje mogućnost ostvarivanja niže kamatne stope. Dostupan je za postojeće i nove klijente te se nudi u kunama ili eurima, u iznosu do 260.000 HRK ili 35.000 €. Blic kredit nudi brzo i jednostavno podizanje kredita bez depozita, jamca ili obaveze prebacivanja primanja, te iznosi do 76.000 kuna ili 10.000 €.

Addiko Mastercard kreditna kartica

je vrsta Mastercard kreditne kartice koja nudi tri opcije u jednoj kartici. Tako možete birati hoćete li karticu koristiti kao revolving kreditnu karticu, karticu na rate ili pak charge karticu s odgodom plaćanja. Ova kartica nudi i brojne druge funkcionalnosti poput beskontaktnog plaćanja, mogućnost odabira načina plaćanja putem tekućeg računa ili samostalnom uplatom, za potrebe internet kupovine, za plaćanje roba i usluga unutar zemlje ili u inozemstvu, kao i brojne druge.

Addiko digitalne usluge

Banka nudi široki spektar digitalnih usluga koje se kreću od virtualne poslovnice, m-bankinga do klasičnog internet bankarstva. Također banka nudi napredne usluge kao što su QLine - aplikacija za čekanje u redu u poslovnici bez da zapravo čekate u redu, Viber banking chat te ostale usluge.

Addiko Mobile mobilno bankarstvo je proizvod koji klijentima nudi jednostavnije i modernije korištenje usluga banke putem pametnih telefona. Addiko Mobile Hrvatska dostupan je korisnicima Android te iOS operativnih sustava. Na Google Play trgovini ova aplikacija ima ocjenu 4.2, dok na Appleovom App Storeu ima rating od 4.6. Putem aplikacije moguće je pregledati stanje računa, pregled prometa i povijest transakcija, izvršiti sve vrste plaćanja kao i plaćanje računa putem opcije eRačun gdje je plaćanje računa moguće izvršiti jednim klikom, interna plaćanja, brza plaćanja, pregled oročenja, pregled tečajnih lista i valuta, te brojne druge pogodnosti i funkcionalnosti.

Addiko EBank Internet bankarstvo je opcija koja klijentima banke nudi korištenje bankovnih usluga s bilo kojeg mjesta u svijetu, a za korištenje je potreban samo pristup internetu. Usluga EBank Internet bankarstva klijentima nudi opciju bržeg i jednostavnijeg obavljanja platnih transakcija, povoljnije naknade za obavljanje usluga, pristup svim računima 24/7, kao i mnoge druge.

Tržišna pozicija

Kapital
17,9 mld kn
Tržišni udi banke
4,17%
Broj poslovnica
57
Broj bankomata
270
400.000

Poslovnice u mjestima

Zagreb, Čakovec, Karlovac, Koprivnica, Samobor, Sesvete, Sisak, Varaždin, Velika Gorica, Zaprešić, Osijek, Beli Manastir, Donji Miholjac, Đakovo, Našice, Orahovica, Požega, Slavonski Brod, Vinkovci, Virovitica, Vukovar, Rijeka, Poreč, Pula, Rovinj, Umag, Split, Dubrovnik, Šibenik, Zadar.