Loading...

Kako da ugovorim najpovoljniji nenamjenski kredit

U tražilicu unesi vrstu kredita nenamjenskog kredita - gotovinski, lombardni, hipotekarni ili umirovljenički,  iznos traženog kredita, valutu kredita te rok otplate kredita.

Nakon klika na tipku Pretraži otvoriti će ti se ponuda nenamjenskih kredita svih banaka u HR. Zatraži ponudu i uskoro će ti se javiti naš stručnjak koji će ti pomoći s realizacijom kredita  te probati za tebe pronaći još bolju opciju.

Više nije potrebno obilaziti banke i prikupljati podatke koje je teško usporediti. Koristite moj-bankar.hr i uštedite vrijeme i novac. I sve to 100% besplatno!

 

Namjena, rok, tipični iznosi i banke

Nenamjenski krediti uključuju nekoliko vrsta kredita kao što su lombardni krediti, umirovljenički krediti te hipotekarni kreditisa rokom dospijeća do 10 godina (20 godina za hipotekarne kredite) koji Vam omogućuju slobodno raspolaganje gotovinom i financiranje osobnih potreba.

Nenamjenski krediti se najčešće odobravaju u iznosu od €5.000 do €40.000 (iznos može biti veći za hipotekarne kredite).  Tipično vrijeme odobravanja kredita, zavisi o vašoj kreditnoj sposobnosti, a kreće se od tjedan dana do mjesec dana.

ZABA, PBZ, AddikoErste, HPB, RBA, OTP i većina drugih banaka imaju u ponudi nenamjenski kredit pretežno u valuti euro. Tipični instrumenti osiguranja su polica osiguranja, zadužnica i/ili sudužništvo.

Za više informacija o nenamjenskim kreditima, pročitajte naš vodič.

Ugovorite najpovoljniji uz moj-bankar.hr

Postupak odobravanja gotovinskog potrošačkog kredita

Podnošenje zahtjeva za kredit:

 Zahtjev za kredit klijent podnosi u poslovnici Banke. Uz zahtjev za kredit klijent prilaže i traženu dokumentaciju koja je potrebna za procjenu kreditne sposobnosti i dokazivanje namjene kredita te u svrhu procjene kreditne sposobnosti potpisuje izjavu kojom dozvoljava Banci upit u OSR (osnovni sustav registra)..

Obrada kreditnog zahtjeva:

Nakon prikupljene dokumentacije Banka pristupa obradi kreditnog zahtjeva. Tijekom obrade zahtjeva Banka može upotrijebiti podatke o klijentu s kojima sama raspolaže, podatke iz OSR-a i podatke koje je dao klijent. Ukoliko Banka ne može obaviti procjenu kreditne sposobnosti ili utvrditi prihvatljivost instrumenata osiguranja temeljem dostavljene dokumentacije, može zatražiti od klijenta dodatnu dokumentaciju. Ukoliko klijent ne želi pružiti informacije ili dokumentaciju potrebnu za procjenu i odobrenje kredita Banka će odbiti zahtjev za sklapanje ugovora o kreditu. Nakon obrade kreditnog zahtjeva Banka donosi odluku o odobrenju ili neodobrenju kredita. Ukoliko Banka donese negativnu odluku u najkraćem roku obavještava klijenta o negativnoj odluci.

Izrada ugovorne dokumentacije:

Nakon odobrenja kredita Banka o tome obavještava klijenta te priprema ugovornu dokumentaciju (ugovor o kreditu, suglasnost o zapljeni primanja, zadužnica i dr.). Ukoliko su dogovoreni dodatni instrumenti osiguranja (npr. police i sl.), isti se prikupljaju prije izrade ugovorne dokumentacije.

Zaključivanje ugovora o kreditu:

Ugovor o kreditu se ovjerava  kod javnog bilježnika zajedno sa zadužnicom i suglasnost o zapljeni primanja uz nazočnost založnog dužnika, te eventualnih sudužnika i jamaca.

Korištenje kredita:

Nakon što klijent dostavi ovjerene primjerke ugovora o kreditu, te dostavi sve instrumente osiguranja kredita Banka na temelju dokumentacije za korištenje kredita izrađuje nalog za korištenje kredita koji klijent potpisuje te se pristupa isplati kredita. Klijent može ugovoriti s Bankom trajni nalog ili nalog za plaćanje kojim klijent ovlašćuje Banku da mjesečne obroke po kreditu naplaćuje s njegovih transakcijskih računa u Banci.

Zaštita potrošača

Klijent može zatražiti besplatni savjet u Savjetovalištima za zaštitu potrošača u Republici Hrvatskoj. Popis Savjetovališta je dostupan je na internet stranicama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja RH (Središnji portal za potrošače)

Mogli ste nas vidjeti u medijima
hrt
24sata
nova
rtl
vecernjilist
jutarnjilist
poslovnidnevnik
novilist

Često postavljena pitanja

Kakva kreditna sposobnost se traži za nenamjenske kredite?

Koji je postupak odobravanja nenamjenskog kredita?

Kako banka osigurava nenamjenski krediti?

Uspoređujemo proizvode ovih institucija

ZABA-Zagrebacka-banka
HPB Hrvatska Postanska Banka
Podravska banka
banka kovanica
Erste
Croatia Banka
RBA Raiffeisen bank
addiko_bank
pbz-privredna-banka-zagreb
OTP banka
Imex banka

Novosti

Ključna kamatna stopa ECB-a: što je to i kako utječe na vas
  - 28 stu 2022

Prvi put u 11 godina Europska središnja banka podigla je ključnu kamatnu stopu. Ali što je to točno?

Čitaj dalje
Online krediti bez odlaska u banku
  - 14 sij 2021

U Hrvatskoj svakim danom raste ponuda kredita koje korisnik može podignuti bez odlaska u banku.

Čitaj dalje
Što je lombardno kreditiranje?
  - 06 pro 2020

Ako imate bankarski račun, možda ste primijetili da vaša banka nudi “lombardne kredite”. Iako je manje poznato široj javnosti, lombardno kreditiranje može predstavljati zanimljivu financijsku alternativu klasičnom kreditiranju.

Čitaj dalje
Koja je razlika između gotovinskih kredita i kredita za kupnju vozila?
  - 12 svi 2020

Gotovinski ili nenamjenski krediti su krediti za koje nije potrebno navesti svrhu u koju će se utrošiti novac , a isplaćuju se na tekući račun tražitelja kredita koji s gotovinom raspolažu prema vlastitim potrebama i željama. Krediti za kupnju vozila odobravaju se za kupnju novih ili rabljenih automobila, komercijalnih vozila, poljoprivredne mehanizacije, kupnju skutera, motocikala, brodskih i vanbrodskih motora i sl.

Čitaj dalje
Hipotekarni krediti - vodič kroz ponudu banaka
  - 30 tra 2020

Trebate veći iznos gotovine za financiranje vlastitih potreba na što duži mogući rok otplate, a imate nekretninu koju bi mogli dati pod zalog to jest pod hipoteku, hipotekarni kredit je najbolje rješenje.

Čitaj dalje
Vodič kroz gotovinske kredite
  - 14 tra 2020

Gotovinski krediti u današnje vrijeme su jako popularni te Vam omogućuju najjednostavnije i najbolje rješenje kada Vam je potreban novac u gotovini s kojim raspolažete prema Vašim potrebama i željama.

Čitaj dalje
Gotovinski krediti u Hrvatskoj nisu prejeftini, a banke ne ostvaruju ekstra profite
  - 12 ožu 2020

U 2020. smo godini i iza nas su dvije netipične makroekonomske godine, gdje u Hrvatskoj imamo solidan rast BDP-a, državni proračun je u suficitu, vanjski dug u odnosu na BDP pada, inflacija je među najnižima u regiji Centralne i Istočne Europe i na domaćem tržištu imamo jako niske kamatne stope na kredite tj. krediti koji se nude građanstvu su na “rasprodaji”. Istodobno HNB već puše na hladno, uvodi se ponovno zloglasni HROK i sustav se pokušava ohladiti. Da li su bankari naivni i “daju novac” samo da im ne stoji u trezorima (višak likvidnosti premašuje rekordnih 30 milijardi kuna!) ili da ga plasiraju tako reći  “zabadava” državi plasirajući ih u njihove obveznice i trezore čiji prinosi su blizu nuli..
Situacija je naizgled kao i u uvodu, ali istina je potpuno drugačija. 

Čitaj dalje
Financijski kalkulator
Izračunajte i isplanirajte otplatu kredita

Zašto moj bankar?

Besplatno korištenje
Jednostavna prijava za proizvod
Ponuda vodećih financijskih institucija
Brzo i sigurno