Portal moj-bankar.hr vrši poslovnu djelatnost putem društva TATA GRUPA d.o.o. Remetinečki gaj 8d, Zagreb OIB: 44900257308 i društva TATA Zastupanje d.o.o. Remetinečki gaj 8d, Zagreb OIB: 61044992131 .

TATA Grupa d.o.o. ovlašten je kreditni posrednik s dozvolom od strane Ministarstva financija RH te Hrvatske Narodne Banke za kreditno posredovanje u stambeno-potrošačkom kreditiranju.

TATA Zastupanje d.o.o  je ovlašteno društvo za zastupanje u osiguranju s dozvolom za zastupanje u osiguranju temeljem rješenja Hrvatske agencije za nadzor financijskih poslova te Hrvatske Narodne Banke za kreditno posredovanje u stambeno-potrošačkom kreditiranju.


U obavljanju svoje djelatnosti, prikupljamo i obrađujemo osobne podatke poštujući sve relevantne zakone i propise. Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo temeljem Vaših izričitih privola za sljedeće svrhe:

 • objektivni prikaz ponuda i cijena financijskih proizvoda, na temelju nama dostupnih informacija
 • da vam uštedimo vrijeme koji bi inače bilo neophodno da kontaktirate svaku financijsku instituciju ponaosob
 • radi poduzimanja radnji prije i/ili u svrhu sklapanja ugovora s našim partnerima
 • da vas podsjetimo na istek ugovora, te da vas podsjetimo na najnovije ponude
 • upite iz područja osiguranja brodica te životnog osiguranja proslijeđujemo našim partnerima koji će vas izravno kontaktirati

Partneri portala te društava preko kojih obavlja poslovnu djelatnost i su:

Osiguravajuće kuće:

Allianz Hrvatska d.d., Generali osiguranje d.d., Uniqa osiguranje d.d., Adriatic osiguranje d.d., Hrvatska osiguravajuća kuća d.d., Sava osiguranje d.d.

Gotovinski krediti:

Zagrebačka banka d.d., Privredna banka d.d., Erste&Steiermärkische  bank d.d.,  Banka Kovanica d.d., Imex banka d.d., Slatinska banka d.d.

Stambeni krediti:

Zagrebačka banka d.d., Privredna banka d.d., Erste&Steiermärkische  bank d.d

AZ dobrovoljni mirovinski fond

 

Namjena portala moj-bankar.hr

moj-bankar.hr je portal za usporedbu financijskih proizvoda koji omogućava svojim korisnicima da se informiraju o dostupnim financijskim uslugama na tržištu Republike Hrvatske. Za određene proizvode naših partnera pružamo i mogućnost ugovaranja istih. Educirani savjetnik kontaktirati će korisnika te pomoći oko ugovoranjai proizvoda osiguranja ili kredita te ostalih bankarskih proizvoda. Korisnik  potvrdu o ugovorenom poslu dobiva  u svoj sandučić elektronske pošte. Iznimno, u slučaju upita za proizvodima osiguranja brodova te životnog osiguranja moj-bankar..hr će takve upite proslijediti svojim partnerima koji će korisniku zatim pomoći kod ugovaranja. Sve usluge koje web servis moj-bankar.hr  nudi za korisnika su besplatne, a naknadu isključivo naplaćuje od partnera.  

moj-bankar.hr , te društva preko kojih obavlja djelatnost,  zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti navedene opće uvjete korištenja te neće biti odgovorna ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Promjene općih uvjeta korištenja stupaju na snagu objavljivanjem na ovim stranicama ili kada su korisnici o njima obaviješteni.

Korištenjem portala moj-bankar.hr korisnik potvrđuje da je upoznat s dolje navedenim Općim uvjetima korištenja portala moj-bankar.hr i da ih u cjelosti prihvaća.

Korištenjem sadržaja financijskog portala moj-bankar.hr korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz tog korištenja te prihvaća koristiti sadržaj portala isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Sve informacije dostupne na ovom internet portalu isključivo su informativnog karaktera, za osobnu upotrebu.

Korištenjem portala moj-bankar.hr prihvaćate i podvrgavate se hrvatskom materijalnom pravu kao isključivo mjerodavnom za tumačenje, primjenu i pravne učinke svih dopuštenja, isključenja i uvjeta upotrebe ovog internet portala. Hrvatski sudovi isključivo su nadležni za sve zahtjeve i sporove koji nastanu kao rezultat upotrebe predmetnog internet portala ili u vezi s njima.

Podaci o financijskim proizvodima i uslugama, te bilo koje druge objavljene informacije na portalu moj-bankar.hr smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, međutim, portal moj-bankar.hr i povezana društva ne jamče za točnost, istinitost ili pouzdanost bilo kojeg od podataka pohranjenih na ovom internet portalu.

 

Zaštita autorskih prava

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj portalu moj-bankar.hr mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Korištenjem portala moj-bankar.hr pristajete na zabranu reprodukcije, umnožavanja ili distribucije dizajna ili podloge internet stranica moj-bankar.hr, pojedinačnih elemenata internet stranica, dizajna logotipa, bez izričitog pisanog odobrenja društva preko kojih portal posluje.

Zabranjeno je javno prikazivanje, objavljivanje, prenošenje, mijenjanje, reproduciranje, sudjelovanje u prijenosu ili prodaji, distribucija, izrada kopija, otpremanje te svaka druga vrsta uporabe sadržaja portala moj-bankar.hr te, bez izričitog prethodnog pismenog dopuštenja društva preko kojih portal posluje te drugih vlasnika autorskih prava.

Ako je takvo dopuštenje dano, nije dopušteno brisati ili mijenjati postojeće podatke koji se odnose na autorsko pravo i/ili na trgovački znak. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela sadržaja objavljenih na portalu moj-bankar.hr bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava  društva preko kojih portal posluje, te si društva preko kojih portal posluje. izričito pridržava pravo da takvo korištenje naplatiti po svojoj slobodnoj procjeni, kao da i sudskim putem i bez bilo kakvog upozorenja, potraži zaštitu svojih prava i naknadu štete.

Ne ograničavajući se na prethodno navedeno, svatko tko vjeruje da mu je na portalu moj-bankar.hr njegovo zaštićeno pravo kopirano ili upotrijebljeno na drugi način koji povrjeđuje dotično zaštićeno pravo, dužan je portalu moj-bankar.hr dostaviti opis autorskog djela za koje tvrdi da je povrijeđeno, bilo kakav valjan dokaz da ima pravo raspolagati autorskim djelom, bilo kao njegov autor ili opunomoćenik autora, opis lokacije na portalu moj-banakr.hr gdje se nalazi dotično autorsko djelo, te kontakt podatke. Portal moj-bankar.hr će u najkraćem mogućem roku poduzeti sve odgovarajuće i moguće korake kako bi se obustavilo ili spriječilo daljnje kršenje navedenih autorskih prava.

 

Odgovornost

Portal moj-bankar.hr sadrži i dokumente, podatke, informacije kao i veze do drugih Internet sjedišta kreiranih od strane trećih osoba koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati.Portal moj-bankar.hr nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim Internet sjedištima te ne odgovaraju za sadržaj istih. Ovo se osobito odnosi na točnost, potpunost i dostupnost sadržaja na Internet sjedištima koji su kreirani od strane trećih osoba.

Portal moj-bankar.hr do maksimalne zakonom dopuštene mjere, izuzimaju se od bilo kakve odgovornosti i ne odgovaraju za štetu koja na bilo koji način može nastati korištenjem portala moj-bankar.hr ili je na bilo koji način uz to vezana, za bilo koje radnje korisnika do kojih dođe uporabom ili zlouporabom sadržaja portala moj-bankar.hr te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja portala moj-bankar.hr.

moj-bankar.hr ne mogu snositi nikakvu odgovornost zbog bilo kojeg sadržaja prikazanog na Internet sjedištima trećih osoba na koje može dopustiti povremen pristup. Bilo koji takav pristup ne može se tumačiti u smislu predstavljanja veze s portalom moj-bankar.hr ili društvima preko kojih ostvaruje poslovnu djelatnost, niti podupiranja takvih Internet sjedišta od strane portala moj-bankar.hr ili društvima preko kojih ostvaruje poslovnu djelatnost. moj-bankar.hr ili društvima preko kojih ostvaruje poslovnu djelatnost mogu sadržavati veze prema drugim Internet sjedištima, ali ne odgovaraju za usluge ili proizvode do kojih se došlo pomoću portala moj-bankar.hr na taj način.

moj-bankar.hr ili društvima preko kojih ostvaruje poslovnu djelatnost ne jamči da neće biti pogrešaka i/ili da će funkcionirati bez prekida i u svakom trenutku. Portal moj-bankar.hr povremeno može biti nedostupan zbog različitih tehničkih poteškoća.

Komentari objavljeni na portalu moj-bankar.hr ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Općih uvjeta korištenja.

  

SSL certifikat i sigurnost protoka informacija

moj-bankar.hr ili društvima preko kojih ostvaruje poslovnu djelatnost poduzima sve razumne mjere za zaštitu korisničkih podataka pohranjenih u njenim bazama i na putu do njenih baza, a najvažnija je instaliranje SSL protokola (https://). Izvan svega navedenog, moj-bankar.hr ili društvima preko kojih ostvaruje poslovnu djelatnost ne mogu garantirati sigurnost korisničkih podataka, a koja bi mogla biti ugrožena uslijed neovlaštenog pristupa ili uporabe od strane trećih osoba, problema sa sustavom i/ili sličnih faktora koji bi u bilo koje vrijeme mogli ugroziti sigurnost korisničkih podataka, a na koje moj-bankar.hr ili društvima preko kojih ostvaruje poslovnu djelatnost ne mogu utjecati.

 

Upotreba kolačića (cookie)

moj-bankar.hr ili društvima preko kojih ostvaruje poslovnu djelatnost, koristi kolačiće. (Cookie) Kolačić je kratak tekst koji vašem pregledniku (browser) šalje WEB lokacija koju ste posjetili s ciljem da toj WEB lokaciji pomogne zapamtiti informacije o vašem posjetu. To može učiniti vaš sljedeći  posjet lakšim, a web lokaciju korisnijom. TATA Grupa kolačiće koristi samo da bi znala odakle ste došli na stranice moj-bankar.hr i za koje ste proizvode bili zainteresirani s ciljem izrade što bolje statistike posjeta i isplativosti marketinških kampanja. Kolačići nisu vezani za vaše ime i prezime niti za vašu IP adresu a vezani su isključivo za vaš internet preglednik. Brisanjem povijesti pregledavanja mogu se obrisati i kolačići iz preglednika. Vaša je privatnost i dalje 100% zajamčena jer TATA Grupa nikada ne zna niti pokušava saznati tko ste vi osobno.

 

Obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14, 110/15) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi u našim poslovnim prostorijama na adresi Donje SVetice 46C,  10000 Zagreb pri čemu ćemo vam bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora. Prigovor također možete poslati putem pošte na iste adrese te na sjedište tvrtke na adresu Remetinečki gaj 8D  ili putem e-pošte na adresu info@moj-bankar.hr. TATA Grupa će odgovoriti na sve prigovore najkasnije 15 dana nakon njihova primitka.

 

 

Zaštita osobnih podataka

Zaštita vaše privatnosti od iznimne nam je važnosti, te vas stoga molimo da ove informacije pažljivo pročitate.

Društva preko kojih portal moj-bankar.hr obavlja poslovnu djelatnost,  mogu prikupljati osobne podatke korisnika portala (ime, adresa, telefonski broj, godište, registracija vozila,  e-mail i sl.) samo ako  korisnik dobrovoljno dostavi društvima Tata Grupa d.o.o. ili Tata Zastupanje d.o.o.  ili portalu moj-bankar.hr.  Portal moj-bankar.hr te društva preko kojih obavlja poslovnu djelatnost se obvezuju poštivati anonimnost i privatnost korisnika portala.

Portal moj-bankar.hr, te društva preko kojih obavlja poslovnu djelatnost će navedene podatke koristiti isključivo u svrhu što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja svih usluga portala moj-bankar.hr na zadovoljstvo korisnika.

Portal moj-bankar.hr, te društva preko kojih se ostvaruje poslovna djelatnost, se obvezuju da navedene podatke neće učiniti dostupnim bilo kojoj trećoj strani bez izričitog pristanka korisnika osim u slučaju kada je to nužno kako bi portal moj-bankar.hr ispunio zakonske obveze ili obveze koje pred njega stave ovlaštena tijela, kako bi postupila u skladu s Općim uvjetima korištenja ili zaštitila svoja prava ili kako bi zaštitila sigurnost i prava javnosti ili drugih korisnika, a koja bi mogla biti povrijeđena ili narušena. Iznimno pri pomoći pronalaska najpovoljnijeg osiguranja broda ili životnog osiguranja takvi podaci proslijediti će se osiguravajućim društvima s kojima portal ili društva preko kojih se ostvaruje poslovna djelatnost ima sklopljen ugovor o suradnji.
Portal moj-bankar.hr zadržava pravo proslijediti osobne podatke eventualnom pravnom sljedniku ili pravnoj osobi na koju bi prenio sva svoja prava i obveze.

Klijent prilikom zahtjeva za ponudu za  proizvod izričito izjavljuje da je društvima preko kojih portal ostvaruje poslovnu djelatnost. dobrovoljno stavio/la na raspolaganje svoje osobne podatke (uključujući jmbg, OIB i ostale osobne podatke) te dozvoljava da se istima koristi u cilju Klijentove nedvojbene identifikacije i zaštite osobnih imovinskih interesa prilikom posredovanja između odabrane institucije (banke, osiguranja,...) i Klijenta.

Odgovorna osoba i pravo na ljudsku intervenciju Odgovorna osoba za prikupljanje i obradu osobnih podataka na poraltu moj-bankar.hr ili društvima preko kojih ostvaruje poslovnu djelatnost je Ivona Mijatović Dautović, 01 6383 004 info@moj-bankar.hr

Podaci su dani u svrhu provjere mogućnosti realizacije kredita ili drugog proizvoda što može uključivati i prosljeđivanje osobnih podataka trećim osobama

Za potrebe pronalaženja najpovoljnije ponude i/ili usporedbe proizvoda osiguranja ili bankarskih proizvoda i podsjetnika na istek ugovora voditelj obrade osobnih podataka je portal moj-bankar.hr kako je to propisano zakonom i propisima o zaštiti osobnih podataka. Portal moj-bankar.hr kao voditelj obrade osobnih podataka određuje svrhu i sredstva obrade osobnih podataka i odgovoran je za čuvanje i korištenje osobnih podataka u papirnatom ili elektroničkom obliku. 

Za potrebe zastupanja u osiguranju Tata Zastupanje d.o.o. je  izvršitelj obrade Vaših osobnih podataka kako je to propisano zakonom i propisima o zaštiti osobnih podataka dok je voditelj obrade Vaših osobnih podataka osiguravajuće društvo s kojim sklapate ugovor o osiguranju.  Osiguravajuće društvo kao voditelj obrade osobnih podataka određuje svrhu i sredstva obrade osobnih podataka i odgovoran je za čuvanje i korištenje osobnih podataka u papirnatom ili elektroničkom obliku. Portal moj-bankar.hr  i Tata Zastupanje d.o.o., društvo za zastupanje u osiguranju imaju ugovore o zastupanju u osiguranju sa više ovlaštenih osiguravajućih društava u Republici Hrvatskoj. U svakom pojedinom slučaju vi ćete biti jasno obaviješteni s kojim osiguravajućim društvom sklapate ugovor o osiguranju.

Za potrebe kreditnog posredovanja u ugovaranju bankarskih proizvoda Tata Grupa d.o.o. je izvršitelj obrade vaših osobnih podataka kako je to propisano zakonom i propisima o zaštiti osobnih podataka dok je voditelj obrade vaših osobnih podataka Banka s kojim sklapate ugovor kreditu ili drugom bankarskom proizvodu. Banka kao voditelj obrade osobnih podataka određuje svrhu i sredstva obrade osobnih podataka i odgovoran je za čuvanje i korištenje osobnih podataka u papirnatom ili elektroničkom obliku. Portal moj-bankar.hr ima ugovor o kreditnom posredovanju s više banaka u Republici Hrvatskoj. Vi ćete biti jasno obaviješteni s kojim Bankom sklapate ugovor.

Ispitanik je poslovno sposobna punoljetna fizička osoba koja u svrhu dobijanja usluge od moj-bankar.hr ostavlja svoje osobne podatke. Ukoliko upisujete tuđe osobne podatke smatrati ćemo da posjedujete privolu za obradu osobnih podataka te osobe i da ste ju izvijestili o svim zakonskim pravima i obvezama vezanim uz prosljeđivanje osobnih podataka trećim stranama. Za maloljetne i poslovne nesposobne osobe uslugu u skladu sa pozitivnim propisima Republike Hrvatske može zatražiti ovlašteni zakonski zastupnik. Ispitanik odgovara za istinitost i potpunost podataka koje upiše na moj-bankar.hr i temeljem kojih se izrađuju ponude i/ili ugovori. Slijedom navedenog, ispitanik odgovara i obvezan je naknaditi eventualne razlike u cijeni usluga i proizvoda koje su uzrokovane netočno ili nepotpuno upisanim osobnim i/ili tehničkim podacima.

Korištenjem portala moj-bankar.hr preuzimate odgovornost za podatke koje dajete. Strogo je zabranjena zlouporaba tuđeg identiteta na bilo koji način, lažno predstavljanje koje bi moglo dovesti do povrede bilo kojeg prava treće osobe.

Tata grupa  d.o.o. i Tata Zastupanje d.o.o.  su sukladno relevantnim propisima imenovali Službenika za zaštitu osobnih podataka kojega možete kontaktirati vezano za sva pitanja povezana s obradom Vaših osobnih podataka ili ostvarivanje svojih prava na zaštitu osobnih podataka. Kontakt osobni.podaci@moj-bankar.hr  

 

Osobni podaci koje prikupljamo ovise o vrsti usluge osiguranja ili kredita za koju tražite ponudu ili usporedbu ponuda. Osobni podaci koje prikupljamo su isključivo podaci prijeko potrebni da bismo vam mi ili naši partneri izradili ponudu koju tražite.  Ovi podaci u pravilu će uključivati vaše osobne podatke.

Osobni podaci koje prikupljamo ovise o vrsti ugovora o osiguranju ili kreditu kojeg sklapaju ili namjeravate sklopiti. U prvom redu se radi o podacima bez kojih se ne može sklopiti ugovor o osiguranju s vama, a uključuju najmanje sljedeće osnovne osobne podatke, (ime, prezime, adresa, kontakt podaci, OIB, podatke o datumu rođenja, spolu i Vašoj identifikacijskoj ispravi).  Ostale vaše podatke ćemo tražiti zbog ispunjenja osigurateljevih obveza iz ugovora o osiguranju ili kreditnih obaveza tei zakonskih obveza.

 

Razlog prikupljanja i obrade podataka

moj-bankar.hr ili društvima preko kojih ostvaruje poslovnu djelatnost, će navedene podatke koristiti isključivo u svrhu što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja svih usluga web stranica moj-bankar.hr na zadovoljstvo korisnika. Razlozi prikupljanja podataka:

 • Osobne podatke obrađujemo radi pripreme, sklapanja ili izvršenja vašeg ugovora o kreditu ili  osiguranju, odnosno kod osiguranja brodova ili  životnog osiguranja radi prosljeđivanja upita našim partnerima osigurateljima, a sve kako bi ispunili naše zakonske obveze na temelju vaše privole. Vaše podatke prikupljamo na temelju izričite privole koju nam dajete za obradu vaših osobnih podataka. Ako to od nas traže relevantni zakonski propisi, za određene razloge ćemo tražiti vašu dodatnu izričitu privolu.
 • Razlozi zbog kojih obrađujemo Vaše osobne podatke radi ishođenja ponude, sklapanja i ispunjenja ugovora o osiguranju su: prosljeđivanje istih odabranom osiguratelju radi izrade ponude, sastava ugovora o osiguranju (npr. određivanje visine premije, preuzimanje rizika osiguratelja itd.).
 • Razlozi zbog kojih obrađujemo Vaše osobne podatke radi ishođenja ponude, sklapanja i ispunjenja ugovora o kreditu su: prosljeđivanje istih banci za provjeru kreditne sposobnosti, izrade ponude, administriranja ugovora o kreditu; rješavanja prigovora i slično.
 • Razlozi zbog kojih obrađujemo Vaše osobne podatke radi ispunjenja naših zakonskih obveza prema državnim tijelima. 
 • Razlozi radi kojih obrađujemo Vaše osobne podatke na temelju vaše izričite privole za obradu osobnih podataka: obavještavanje o isteku vašeg ugovora o osiguranju, odnosno kreditu, mogućnostima obnove ugovora i drugim pogodnostima; sprječavanje i otkrivanje prijevara. Privolu koju nam date za ovu svrhu možete u svakom trenutku povući i mi ćemo prestati s ovom obradom.
 • Razlozi zbog kojih ćemo tražiti vašu dodatnu izričitu privolu su za potrebe marketinga u smislu slanja našeg newslettera. Privolu koju nam date za ovu svrhu možete u svakom trenutku povući u kojem slučaju ćemo prestati s ovom obradom.
 • Način na koji prikupljamo vaše osobne podatke je u pravilu Vašim osobnim upisom na odgovarajućim obrascima na stranicama moj-bankar.hr. Ove osobne podatke možemo prikupiti i ažurirati putem telefonskih razgovora koji se mogu snimati, u svrhu unapređenja usluge. Podatke prikupljene putem telefonskih razgovora možemo koristiti za pružanje naših usluga.

Vaše podatke nikada nećemo prodavati ili prosljeđivati trećim nezainteresiranim osobama. Koristiti ćemo ih isključivo kako bi ispunili našu svrhu. Vi nam se u svakom trenutku možete obratiti i tražiti brisanje svih vaših osobnih podataka na email: osobni.podaci@moj-bankar.hr . 

Podaci koji se prikupljaju

Putem internet stranice prikuplja se:

 • Osobni podaci
 • Kontakt podaci
 • Podaci o zaposlenju i primanjima
 • Podaci o poslodavcu
 • Podaci o kreditnoj povijesti
 • Podaci o zaduženjima, jamstvu i sudužništvu
 • Podaci o nekretnini
 • Podaci o depozitima, osiguranju i  štednji
 • Podaci o vozilu
 • Podaci o zdravlju
 • Podaci iz kreditnog izvješća (klijent odobrava na posebnom obrascu)
 • Podaci o realizaciji zahtjeva
 • Ostali podaci relevantni za sklapanje poslova za koje je korisnik zainteresiran

Načini prikupljanja podataka:

 • putem upisnih formi za newsletter i općenite upite na moj-bankar.hr
 • putem kreditnog upitnika na moj-bankar.hr
 • zahtjevima i forumalarima na portalu moj-bankar.hr
 • osobnim kontaktom licenciranih savjetnika u registriranim podružnicama moj-bankar.hr ili društvima preko kojih ostvaruje poslovnu djelatnost

Svi vaši podaci strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Podaci se obrađuju samo na način koji je u skladu sa svrhom koja je gore navedena. Ako je to radi ispunjenja navedene svrhe nužno, Vašim podacima će pristup imati: banka ili osiguravajuće društvo čiju ponudu tražite ili s kojim sklapate ugovor te državna tijela u skladu sa zakonskim obvezama.
Svi osim navedenih državnih tijela osobne podatke obrađuju isključivo prema zajedničkim uputama moj-bankar.hr i osiguratelja,banke ovisno o odabranom proizvodu ili usluzi, odnosno, odabranog osiguratelja ili banke  s kojim ste sklopili ugovor o osiguranju. 

 

Vaši osobni podaci će biti obrađeni unutar Europskog gospodarskog područja (EGP) od strane izvršitelja obrade koji su navedeni gore.Vaši osobni podaci neće biti dostupni nikome tko za to nema ovlaštenje portala moj-bankar.hr .

Portal moj-bankar.hr poduzima sve razumne mjere za zaštitu korisničkih podataka pohranjenih u njenim bazama. Izvan svega navedenog,portal moj-bankar.hr te društva preko kojih ostvaruje poslovnu djelatnost,ne mogu garantirati sigurnost korisničkih podataka, a koja bi mogla biti ugrožena uslijed neovlaštenog pristupa ili uporabe od strane trećih, problema sa sustavom i/ili sličnih faktora koji bi u bilo koje vrijeme mogli ugroziti sigurnost korisničkih podataka, a na koje portal moj-bankar.hr ne moze utjecati.

Vi imate pravo na informacije o obradi vaših osobnih podataka; povlačenje svoje privole u bilo koje vrijeme, ako osobne podatke obrađujemo uz vašu privolu; izmjenu, ispravak ili dopunu Vaših osobnih podataka kako bi uvijek bili točni; brisanje vaših osobnih podataka kada više nisu potrebni za gore navedene svrhe; zahtijevati prebacivanje Vaših osobnih podataka; podnošenje prigovora moj-bankar.hr putem email  osobni.podaci@moj-bankar.hr .

 

Prigovor na obradu Vaših osobnih podataka možete podnijeti i nadzornom tijelu Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14, Zagreb, +385 (0)1 4609 999, azop@azop.hr , www.azop.hr

 

Vaše podatke ćemo čuvati onoliko dugo koliko je potrebno za ostvarenje svrhe radi koje ih obrađujemo. Smatramo da našu svrhu obavještavanja o ponudama, proizvodima i uslugama te pomoć kod zaključenja ugovora o kupnji proizvoda i usluga koje želite i za koje ste zainteresirani korisno vršimo tijekom 15 godina od vaše zadnje aktivnosti na našim stranicama ili kontakta putem maila. Nakon toga podaci će se trajno i potpuno izbrisati.

 

Korištenjem portala moj-bankar.hr. potrošač izjavljuje da je suglasan da se svi njegovi osobni podaci, koje je moj-bankar.hr prikupio prilikom izračuna cijena/sastava ponuda, postupka zaključenja ugovora o osiguranju, mogu koristiti u svrhu prikupljanja, obrade, evidencije i korištenja u svim postupcima i radnjama koje iz ugovora mogu proizaći sukladno općim i posebnim uvjetima osiguranja kojima su pobliže definirana pravila pružanja usluge osiguranja;

Potrošač dobrovoljno stavlja na raspolaganje osobne podatke temeljem kojih ga moj-bankar.hr može kontaktirati pisanim putem, telefonom ili elektroničkom poštom i dostavljati mu informativni i marketinški materijal.

Potrošač izjavljuje da je suglasan da se navedeni podaci mogu prosljeđivati trećim osobama unutar Europskog gospodarskog područja u svrhu obrade podataka u postupcima opominjanja, naplate potraživanja, obrade odštetnih zahtjeva, revidiranja podataka kao i u ostalim postupcima kada je to određeno pozitivnim zakonskim propisima ili temeljem naloga suda, a temeljem kojih se ugovaratelj osiguranja može kontaktirati pisanim putem, telefonom ili elektroničkom poštom;

Potrošač izjavljuje da je suglasan da se navedeni podaci mogu sukladno prethodno navedenom koristiti najkasnije deset godina od datuma isteka ugovorenog osiguranja, a kasnije samo na temelju naloga suda ili ako je to određeno ugovorom ili pozitivnim propisima;

 

Molimo vas da vodite računa o tome da slanje privatnih poruka putem elektronske pošte na internetu može biti nesigurno i podložno neovlaštenom pristupu trećih osoba ili pogrešnoj dostavi. Svaka poruka zaprimljena putem elektronske pošte smatrat će se nepovjerljivom, te portal moj-bankar.hr ne odgovaraju za sigurnost i privatnost takvih poruka.

Adresa elektronske pošte koju posjetitelj upiše na formular na stranici moj-bankar.hr neće se proslijeđivati trećim osobama, niti će se koristiti za slanje tzv spam pošte. Korisnik je suglasan te daje portalu moj-bankar.hr i društvima preko kojih ostvaruje poslovnu djelatnost, pravo na slanje obavijesti vezane uz financijske proizvode u vezi obnove ugovora, isteka ili nuđenja povoljnije ponude na spomenutu adresu elektroničke pošte.

Privola

Klijent prilikom slanja zahtjeva za ponudu za uslugu, akciju ili upit, izričito izjavljuje da je moj-bankar.hr ili društvima preko kojih ostvaruje poslovnu djelatnost dobrovoljno stavio/la na raspolaganje svoje osobne podatke te izričito daje privolu da se istima koristi u skladu sa zakonom i ovim Općim uvjetima korištenja. 

Klijent prilikom slanja kreditne aplikacije i/ili prijave za proizvod izričito izjavljuje da je  moj-bankar.hr ili društvima preko kojih ostvaruje poslovnu djelatnost dobrovoljno stavio/la na raspolaganje svoje osobne podatke te izričito dozvoljava da se istima koristi u cilju nedvojbene identifikacije klijenta i zaštite osobnih imovinskih interesa prilikom posredovanja između odabrane institucije i klijenta.

Podaci su dani u svrhu provjere mogućnosti realizacije kredita, otvaranja tekućeg računa, realizacije kreditne kartice ili drugog proizvoda, ugovaranja osiguranja ili štednje, što može uključivati i prosljeđivanje osobnih podataka partnerskim tvrtkama/vjerovnicima koje su neophodne za realizaciju obveza ugovorenih između Klijenta i odabrane institucije, u skladu sa pozitivnim propisima. 

Korištenjem stranica moj-bankar.hr i ostavljanjem osobnih podataka klijent izričito dozvoljava moj-bankar.hr ili društvima preko kojih ostvaruje poslovnu djelatnost, da osobne podatke može koristiti u svojim evidencijama ili bazama podataka, te da se klijentu može obraćati dostupnim komunikacijskim kanalima (npr.telefon, e-mail, pisano i sl.), u svrhu obavijesti o obvezama prema ugovoru za koje je posredovao ili za obavijesti o novim uslugama i proizvodima. Adresa elektronske pošte koju klijent/korisnik upiše na formular na stranici moj-bankar.hr neće se prosljeđivati trećim osobama, niti će se koristiti za slanje neželjene pošte. Korisnik je suglasan te daje moj-bankar.hr ili društvima preko kojih ostvaruje poslovnu djelatnost, izričito pravo na slanje obavijesti vezanih uz novosti o proizvodima i uslugama na spomenutu adresu elektroničke pošte.

moj-bankar.hr ili društvima preko kojih ostvaruje poslovnu djelatnost se obvezuje da navedene podatke neće učiniti dostupnim bilo kojoj trećoj strani bez izričitog pristanka korisnika, osim u slučaju kada je to nužno kako bi moj-bankar.hr ili društvima preko kojih ostvaruje poslovnu djelatnost ispunila zakonske obveze ili obveze koje pred nju stave ovlaštena tijela, kako bi postupila u skladu sa Općim uvjetima korištenja ili zaštitila svoja prava ili kako bi zaštitila sigurnost i prava javnosti ili drugih korisnika, a koja bi mogla biti povrijeđena ili narušena. moj-bankar.hr ili društvima preko kojih ostvaruje poslovnu djelatnost zadržava pravo proslijediti osobne podatke eventualnom pravnom sljedbeniku ili pravnoj osobi na koju bi prenijela sva svoja prava i obveze. 

 

Pravo na opoziv privole

Isto tako, klijent ima pravo povući privolu, a isto mu je omogućeno na dnu svake elektronske pošte klikom na link Odjava, direktno na e-mail info@moj-bankar.hr  newsletter@moj-bankar.hr ili stupanjem u kontakt s odgovornom osobom za obradu podataka u moj-bankar.hr ili društvima preko kojih ostvaruje poslovnu djelatnost.

 

Pravo na pristup i ispravak podataka

Svaki klijent može pristupiti svojim podacima na linku koji je dobio u povratnom e-mailu prilikom prijave svojih podataka na stranici. U slučaju da je klijent izgubio e-mail i link za pristup, zahtjev za ažuriranjem podataka može poslati na info@moj-bankar.hr

 

Kontakt u vezi zaštite osobnih podataka:

Elektroničkim putem: osobni.podaci@moj-bankar.hr .
Pisanim putem na: TATA GRUPA d.o.o. Remetinečki gaj 8d, Zagreb

 

Potvrđujem da sam upoznat/ta sa svim relevantnim informacijama o moj-bankar.hr, odnosno, društvima Tata Zastupanje d.o.o. i Tata Grupa d.o.o. i proizvodu koje propisuje Zakon o zaštiti potrošača i Zakon o osiguranju, Zakona koji reguliraju kreditno posredovanje, Zakon o elektroničkim komunikacijama.