Loading...

Koraci do najpovoljnijeg gotovinskog kredita

U tražilicu unesi iznos traženog kredita, valutu kredita te rok otplate kredita

Nakon klika na tipku Pretraži, doći ćete do transparentnog pregleda kojim ćete vidjeti koji su najpovoljniji gotovinski krediti banaka u HR izlistani po efektivnoj kamatnoj stopi, anuitetu te sve to baš za iznos i rok koji Vi tražite. 

Zatražite ponudu za najpovoljniji gotovinski kredit i uskoro će Vam se javiti naš stručnjak koji će te provesti kroz korake realiziracije kredita te probati za tebe pronaći još bolju opciju.

Više nije potrebno obilaziti banke i prikupljati podatke koje je teško usporediti. Koristite moj-bankar.hr i uštedite vrijeme i novac. I sve to besplatno!

Karakteristike i namjena

Gotovinski krediti sa tipičnim rokom dospijeća od 5-10 godina  omogućuju slobodno raspolaganje gotovinom i financiranje osobnih potreba. 

Tipični iznosi koji se odobravaju za gotovinske kredite kreću se od €5.000 do €40.000. Vrijeme odobravanja kredita, zavisi o vašoj kreditnoj sposobnosti, a kreće se od tjedan dana do mjesec dana.

ZABA, PBZErste, RBA, OTP i većina drugih banaka nude gotovinske kredite pretežno u valuti euro. Tipični instrumenti osiguranja nenamjenskih kredita su polica osiguranja, zadužnica i/ili sudužništvo.

 

Postupak odobravanja gotovinskog potrošačkog kredita

Podnošenje zahtjeva za kredit:

 Zahtjev za kredit klijent podnosi u poslovnici Banke. Uz zahtjev za kredit klijent prilaže i traženu dokumentaciju koja je potrebna za procjenu kreditne sposobnosti i dokazivanje namjene kredita te u svrhu procjene kreditne sposobnosti potpisuje izjavu kojom dozvoljava Banci upit u OSR (osnovni sustav registra)..

Obrada kreditnog zahtjeva:

Nakon prikupljene dokumentacije Banka pristupa obradi kreditnog zahtjeva. Tijekom obrade zahtjeva Banka može upotrijebiti podatke o klijentu s kojima sama raspolaže, podatke iz OSR-a i podatke koje je dao klijent. Ukoliko Banka ne može obaviti procjenu kreditne sposobnosti ili utvrditi prihvatljivost instrumenata osiguranja temeljem dostavljene dokumentacije, može zatražiti od klijenta dodatnu dokumentaciju. Ukoliko klijent ne želi pružiti informacije ili dokumentaciju potrebnu za procjenu i odobrenje kredita Banka će odbiti zahtjev za sklapanje ugovora o kreditu. Nakon obrade kreditnog zahtjeva Banka donosi odluku o odobrenju ili neodobrenju kredita. Ukoliko Banka donese negativnu odluku u najkraćem roku obavještava klijenta o negativnoj odluci.

Izrada ugovorne dokumentacije:

Nakon odobrenja kredita Banka o tome obavještava klijenta te priprema ugovornu dokumentaciju (ugovor o kreditu, suglasnost o zapljeni primanja, zadužnica i dr.). Ukoliko su dogovoreni dodatni instrumenti osiguranja (npr. police i sl.), isti se prikupljaju prije izrade ugovorne dokumentacije.

Zaključivanje ugovora o kreditu:

Ugovor o kreditu se ovjerava  kod javnog bilježnika zajedno sa zadužnicom i suglasnost o zapljeni primanja uz nazočnost založnog dužnika, te eventualnih sudužnika i jamaca.

Korištenje kredita:

Nakon što klijent dostavi ovjerene primjerke ugovora o kreditu, te dostavi sve instrumente osiguranja kredita Banka na temelju dokumentacije za korištenje kredita izrađuje nalog za korištenje kredita koji klijent potpisuje te se pristupa isplati kredita. Klijent može ugovoriti s Bankom trajni nalog ili nalog za plaćanje kojim klijent ovlašćuje Banku da mjesečne obroke po kreditu naplaćuje s njegovih transakcijskih računa u Banci.

Zaštita potrošača

Klijent može zatražiti besplatni savjet u Savjetovalištima za zaštitu potrošača u Republici Hrvatskoj. Popis Savjetovališta je dostupan je na internet stranicama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja RH (Središnji portal za potrošače)

Mogli ste nas vidjeti u medijima
hrt
24sata
nova
rtl
vecernjilist
jutarnjilist
poslovnidnevnik
novilist

Često postavljena pitanja

Što su gotovinski krediti?

Kakav je postupak za odobravanje gotovinskog kredita?

Koji su uvjeti za gotovinski kredit?

Koji su tipični instrumenti osiguranja gotovinskog kredita?

Uspoređujemo proizvode ovih institucija

ZABA-Zagrebacka-banka
HPB Hrvatska Postanska Banka
Podravska banka
banka kovanica
Erste
Croatia Banka
RBA Raiffeisen bank
addiko_bank
pbz-privredna-banka-zagreb
OTP banka
Imex banka
Partner Banka
Najčešći upiti

Novosti

Online krediti bez odlaska u banku
  - 14 sij 2021

U Hrvatskoj svakim danom raste ponuda kredita koje korisnik može podignuti bez odlaska u banku.

Čitaj dalje
Koja je razlika između gotovinskih kredita i kredita za kupnju vozila?
  - 12 svi 2020

Gotovinski ili nenamjenski krediti su krediti za koje nije potrebno navesti svrhu u koju će se utrošiti novac , a isplaćuju se na tekući račun tražitelja kredita koji s gotovinom raspolažu prema vlastitim potrebama i željama. Krediti za kupnju vozila odobravaju se za kupnju novih ili rabljenih automobila, komercijalnih vozila, poljoprivredne mehanizacije, kupnju skutera, motocikala, brodskih i vanbrodskih motora i sl.

Čitaj dalje
Vodič kroz gotovinske kredite
  - 14 tra 2020

Gotovinski krediti u današnje vrijeme su jako popularni te Vam omogućuju najjednostavnije i najbolje rješenje kada Vam je potreban novac u gotovini s kojim raspolažete prema Vašim potrebama i željama.

Čitaj dalje
Gotovinski krediti u Hrvatskoj nisu prejeftini, a banke ne ostvaruju ekstra profite
  - 12 ožu 2020

U 2020. smo godini i iza nas su dvije netipične makroekonomske godine, gdje u Hrvatskoj imamo solidan rast BDP-a, državni proračun je u suficitu, vanjski dug u odnosu na BDP pada, inflacija je među najnižima u regiji Centralne i Istočne Europe i na domaćem tržištu imamo jako niske kamatne stope na kredite tj. krediti koji se nude građanstvu su na “rasprodaji”. Istodobno HNB već puše na hladno, uvodi se ponovno zloglasni HROK i sustav se pokušava ohladiti. Da li su bankari naivni i “daju novac” samo da im ne stoji u trezorima (višak likvidnosti premašuje rekordnih 30 milijardi kuna!) ili da ga plasiraju tako reći  “zabadava” državi plasirajući ih u njihove obveznice i trezore čiji prinosi su blizu nuli..
Situacija je naizgled kao i u uvodu, ali istina je potpuno drugačija. 

Čitaj dalje
Financijski kalkulator
Izračunajte i isplanirajte otplatu kredita

Zašto moj bankar?

Besplatno korištenje
Jednostavna prijava za proizvod
Ponuda vodećih financijskih institucija
Brzo i sigurno