Loading...

Kako započeti

U tražilicu unesi iznos traženog kredita, valutu kredita te rok otplate kredita. Nakon klika na tipku Pretraži, otvoriti će ti se ponuda lombardnih kredita banaka u HR. 

Zatraži ponudu i uskoro će ti se javiti naš stručnjak koji će ti pomoći u postupku realizacije kredita te probati za tebe pronaći još bolju opciju.

Više nije potrebno obilaziti banke i prikupljati podatke koje je teško usporediti. Koristite moj-bankar.hr i uštedite vrijeme i novac. I sve to besplatno!

 

Namjena

Lombardni kredit ostvaruje se na temelju financijske imovine koja ima duži rok dospijeća. U kategoriju financijske imovine koja se koristi kao zalog pri odobravanju lombardnog kredita spada oročeni bankarski depozit, polica osiguranja života ili stambena štednja. Karakteristika lombardnih kredita, je da dobivate sredstva koja možete koristiti prema vlastitim potrebama, a povrh toga, vaša financijska imovina koja je u zalogu, nastavlja ostvarivati prvotna prava (npr. kamata na štednju, pokriće po polici osiguranja života i slično).

ZABA, PBZ, ErsteRBA, OTP u ponudi nude lombardne kredite, ali sa različitim uvjetima. Obratite nam se kako bi ugovorili najpovoljnije. Za više informacija o lombardnom kreditu, pročitajte naš vodič.

 

Postupak odobravanja gotovinskog potrošačkog kredita

Podnošenje zahtjeva za kredit:

 Zahtjev za kredit klijent podnosi u poslovnici Banke. Uz zahtjev za kredit klijent prilaže i traženu dokumentaciju koja je potrebna za procjenu kreditne sposobnosti i dokazivanje namjene kredita te u svrhu procjene kreditne sposobnosti potpisuje izjavu kojom dozvoljava Banci upit u OSR (osnovni sustav registra)..

Obrada kreditnog zahtjeva:

Nakon prikupljene dokumentacije Banka pristupa obradi kreditnog zahtjeva. Tijekom obrade zahtjeva Banka može upotrijebiti podatke o klijentu s kojima sama raspolaže, podatke iz OSR-a i podatke koje je dao klijent. Ukoliko Banka ne može obaviti procjenu kreditne sposobnosti ili utvrditi prihvatljivost instrumenata osiguranja temeljem dostavljene dokumentacije, može zatražiti od klijenta dodatnu dokumentaciju. Ukoliko klijent ne želi pružiti informacije ili dokumentaciju potrebnu za procjenu i odobrenje kredita Banka će odbiti zahtjev za sklapanje ugovora o kreditu. Nakon obrade kreditnog zahtjeva Banka donosi odluku o odobrenju ili neodobrenju kredita. Ukoliko Banka donese negativnu odluku u najkraćem roku obavještava klijenta o negativnoj odluci.

Izrada ugovorne dokumentacije:

Nakon odobrenja kredita Banka o tome obavještava klijenta te priprema ugovornu dokumentaciju (ugovor o kreditu, suglasnost o zapljeni primanja, zadužnica i dr.). Ukoliko su dogovoreni dodatni instrumenti osiguranja (npr. police i sl.), isti se prikupljaju prije izrade ugovorne dokumentacije.

Zaključivanje ugovora o kreditu:

Ugovor o kreditu se ovjerava  kod javnog bilježnika zajedno sa zadužnicom i suglasnost o zapljeni primanja uz nazočnost založnog dužnika, te eventualnih sudužnika i jamaca.

Korištenje kredita:

Nakon što klijent dostavi ovjerene primjerke ugovora o kreditu, te dostavi sve instrumente osiguranja kredita Banka na temelju dokumentacije za korištenje kredita izrađuje nalog za korištenje kredita koji klijent potpisuje te se pristupa isplati kredita. Klijent može ugovoriti s Bankom trajni nalog ili nalog za plaćanje kojim klijent ovlašćuje Banku da mjesečne obroke po kreditu naplaćuje s njegovih transakcijskih računa u Banci.

Zaštita potrošača

Klijent može zatražiti besplatni savjet u Savjetovalištima za zaštitu potrošača u Republici Hrvatskoj. Popis Savjetovališta je dostupan je na internet stranicama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja RH (Središnji portal za potrošače)

Mogli ste nas vidjeti u medijima
hrt
24sata
nova
rtl
vecernjilist
jutarnjilist
poslovnidnevnik
novilist

Često postavljena pitanja

Što je lombardni kredit?

Uspoređujemo proizvode ovih institucija

ZABA-Zagrebacka-banka
HPB Hrvatska Postanska Banka
Podravska banka
banka kovanica
Erste
Croatia Banka
RBA Raiffeisen bank
addiko_bank
pbz-privredna-banka-zagreb
OTP banka
Imex banka
Agram banka

Novosti

Što je lombardno kreditiranje?
  - 06 pro 2020

Ako imate bankarski račun, možda ste primijetili da vaša banka nudi “lombardne kredite”. Iako je manje poznato široj javnosti, lombardno kreditiranje može predstavljati zanimljivu financijsku alternativu klasičnom kreditiranju.

Čitaj dalje
Financijski kalkulator
Izračunajte i isplanirajte otplatu kredita

Zašto moj bankar?

Besplatno korištenje
Jednostavna prijava za proizvod
Ponuda vodećih financijskih institucija
Brzo i sigurno