RBA Raiffeisen bank
Adresa
Magazinska 69
Fax
01/4811-624
OIB
53056966535
OIB
80002366
SWIFT
RZBHHR2X
Internet bankarstvo
iDIREKT
Mobilno bankarstvo
mojaRBA

Općenito o RBA

Raiffeisenbank Hrvatska d.d. je prva banka u Hrvatskoj osnovana inozemnim kapitalom, koja poslovanje u Hrvatskoj započela 1994. godine.

RBA je u 100-postotnom vlasništvu Raiffeisen Bank International AG iz Beča, te je članica Raiffeisen grupe koja uz Banku broji i Raiffeisen stambenu štedionicu, Leasing, Društvo za upravljanje mirovinskim fondovima, Consulting te Invest. Raiffeisen grupa također uključuje i Raiffeisen mirovinsko osiguravajuće društvo, prvo osnovano mirovinsko osiguravajuće društvo u Hrvatskoj.

Od korporativnih vrijednosti banka ističe pružanje visokokvalitetne usluge, stručnost, profesionalnost, visoku predanost kvaliteti i razvijanju poslovnih standarda te poticanju razvoja društva na području na kojem banka posluje.

Od Raiffeisen banka pruža podršku brojnim projektima koji su posebice usmjereni na obrazovanje djece i mladih, promicanje kulture, sporta, umjetnosti, te ekologiju. Banka također nudi i opciju volontiranja zaposlenika, sa ciljem pomaganja osobama, udrugama ili organizacijama u poslovanju i napretku. U isto vrijeme zaposlenici volontiranjem stječu nova znanja, iskustva, vještine i poznanstva, a sve sa ciljem povećanja angažiranosti, motivacije i zadovoljstva zaposlenika na radnom mjestu.

Banka je prepoznatljiva po svojoj žutoj boji te asocira na sigurnost i stabilnost na hrvatskom tržištu.

Istaknuti proizvodi Raiffeisen banke

RBA klijentima nudi cjeloviti asortiman bankarskih i drugih financijskih usluga kao što su Flexi tekući račun, nagradni program Zlatna RBICA, gotovinski i stambeni krediti, Bubašpara dječja stambena štednja, FlexiSTUDENT paket, FlexiSENIOR paket, mKartica i kao i standardni stambeni, hipotekarni, gotovinski krediti i dr.

RBA gotovinski krediti

jedan su od najtraženijih proizvoda koje banka nudi klijentima. Nenamjenski gotovinski krediti nude se s promjenjivom ili fiksnom kamatnom stopom, u iznosu od 15.000,00 do 300.000,00 kuna, dok je rok otplate kredita od 36 do 120 mjeseci te banka ne naplaćuje naknadu za obradu kredita.

Stambeni krediti

su također vrlo tražena kategorija kredita koje Raiffeisen banka nudi svojim klijentima. Stambeni krediti nude se u kunama ili eurima, uz kombinaciju fiksne i promjenjive kamatne stope te se mogu odobriti u iznosu od 100.000,00 do 2.200.000,00 kuna odnosno od 14.000,00 do 300.000,00 eura, sa rokom otplate do 30 godina.  RBA ne naplaćuje troškove procjene nekretnina za svoje klijente.

Online i mobilne usluge

RBA prati trendove na bankarskom tržištu te shodno tome klijentima stavlja na raspolaganje širok spektar digitalnih kanala preko kojih mogu ostvarivati svoje bankarske usluge na daljinu. Banka nudi mobilno bankarstvo, internet bankarstvo, aplikaciju za plaćanja e-broker usluge i druge.

Za mobilno bankarstvo preko Android i iOS operativnih sustava tu je mojaRBA aplikacija, koja klijentima nudi mogućnost jednostavnijeg obavljanja različitih bankovnih usluga. Na Google Play trgovini aplikacija ima ocjenu od 3.9, dok na App Storeu ocjena za mojaRBA aplikaciju iznosi 3.8. Unutar aplikacije je moguće pratiti i kontrolirati transakcije, vršiti plaćanja putem 2D skeniranja te KlikPay opcijom gdje je slanje novca kontaktima iz imenika moguće i bez IBAN broja, te brojne druge nove i inovativne funkcionalnosti u vršenju bankarskih usluga.

Raiffeisen banka klijentima nudi i opciju RaiPay, kojom korisnici mogu vršiti beskontaktno plaćanje mobitelom sa svim RBA Mastercard i Visa karticama na prodajnim mjestima koja podržavaju opciju beskontaktnog plaćanja unutar zemlje, kao i u inozemstvu. Uvjet je posjedovanje pametnog telefona sa Android operativnim sustavom, a na Google Play trgovini RaiPay ima ocjenu 4.6.

Krediti

Tržišna pozicija

Kapital
34 mld kn
Tržišni udi banke
7,91%
Broj poslovnica
65
Broj bankomata
452
17.000.000

Povezana društva RBA

Društvo za leasing
Društvo za otkup potraživanja
Društvo za upravljanje fondovima
Društvo za upravljanje fondovima

Poslovnice u mjestima

Bjelovar, Čakovec, Karolavc, Koprivnica, Osijek, Pula, Samobor, Sisak, Split, Varaždin, Velika Gorica, Vinkovci, Virovitica, Zagreb, Zaprešić, Trogir, Dubrovnik, Metković, Zadar, Požega, Slavonski Brod, Zabok.